Renuncien els quatre fiscals del juí contra un exassessor de Trump

El president havia criticat la petició de penes contra el seu col·laborador, peça clau en la filtració de correus contra Hillary Clinton.

Roger Stone, l'exassessor de Trump acusat de mediar en la filtració de correus perjudicials contra Hillary Clinton
Roger Stone, l'exassessor de Trump acusat de mediar en la filtració de correus perjudicials contra Hillary Clinton / Leah Millis (Reuters)

Els quatre fiscals que portaven el cas judicial contra Roger Stone, un estratega i col·laborador del president dels Estats Units, han tramitat la renúncia de cas. Això es produeix hores després que Donald Trump criticara la pena que havien demanat per al seu exassessor i que el Departament de Justícia nord-americà recomanara rebaixar-la.

Stone va ser declarat culpable de set càrrecs el 2019, pels quals s’enfrontava a càrrecs que sumaven fins a 50 anys de presó, amb acusacions com mentir al Congrés i obstruir un testimoniatge. Tanmateix la falta d’antecedents de Stone anticipava una sentència lleu. El cas té a veure amb la mediació d’aquest amb Wikileaks per un ciberatac rus, després del qual la plataforma va difondre correus electrònics perjudicials per a Hillary Clinton, llavors rival electoral de Trump.

Els fiscals havien ampliat de set a nou anys la petició de penes en vespres d’una sentència que s’espera per al 20 de febrer. Trump va qualificar d’“horrible i molt injust” el pla dels acusadors en un seguit de tuits incendiaris des del seu compte personal. Hores després el departament de justícia va actualitzar la seua recomanació de penes per a la sentència a Stone sense tancar un nombre exacte d’anys, però afirmant que la pena sol·licitada anteriorment “podria considerar-se excessiva i no ajustada a les circumstàncies”.

També et pot interessar

stats