Remeten a l'FBI informació sobre assetjament sexual del candidat de Trump al Suprem

Brett Kavanaugh va ser assessor de George W. Bush i membre de l’equip que va investigar a Bill Clinton.

Kavanaugh, que va ser nominat el passat 9 de juliol per Trump, va afrontar la passada setmana les audiències de confirmació davant el comité del qual forma part Feinstein
Kavanaugh, que va ser nominat el passat 9 de juliol per Trump, va afrontar la passada setmana les audiències de confirmació davant el comité del qual forma part Feinstein / Tasos Katopodis (Efe)

Els senadors demòcrates que avaluen el nomenament del jutge Brett Kavanaugh com a nou membre del Tribunal Suprem dels Estats Units, han remés a l'FBI informació sobre la seua implicació en casos d'assetjament sexual. La candidatura de Kavanaugh va ser proposada per Donald Trump.

La demòcrata de rang més elevat en el Comité Judicial de la cambra alta, Dianne Feinstein, ha assegurat que ha enviat als investigadors federals una carta amb informació rellevant sobre Kavanaugh, tot i que no n'ha desvelat el contingut. 

"He rebut informació d'una persona que concerneix el nomenament de Brett Kavanaugh per al Tribunal Suprem. Aquesta persona m'ha demanat confidencialitat (...) i he respectat aquesta decisió. No obstant això, he rems aquest l'assumpte a les autoritats investigadores federals", ha afirmat la senadora en un comunicat.

Feinstein ha refusat informar sobre el contingut de la missiva i el grau de rellevància d'aquesta. No obstant això, segons fonts del The New York Times, la carta tracta sobre un cas d'assetjament sexual que involucraria presumptament a Kavanaugh amb una dona quan tots dos estaven en l'institut.

Kavanaugh, que va ser nominat el passat 9 de juliol per Trump, va afrontar la passada setmana les audiències de confirmació davant el comité del qual forma part Feinstein, el mateix òrgan que la pròxima setmana votarà per recomanar o no la seua aprovació com a jutge del Suprem.

En última instància, serà el propi Senat, amb una lleugera majoria conservadora, qui decidirà si Kavanaugh es convertirà en magistrat de l'alt tribunal, format per nou jutges que gaudeixen d'un lloc vitalici.

La candidatura de Kavanaugh ha generat gran preocupació en les files progressistes per les seues opinions respecte de l'avortament, per la possibilitat que implique un retrocés en altres drets civils i pels equilibris futurs en el Suprem.

També et pot interessar

stats