Les reivindicacions dels jupetins grocs tornen amb força als carrers de França

Segons el Ministeri de l'Interior, un total de 84.000 persones han participat hui en les diferents convocatòries.

EFE
EFE

El moviment dels Jupetins Grocs ha demostrat que no ha perdut tota la seua força i va tornar a traure als carrers de França desenes de milers de persones, que en alguns llocs, com París, van acabar en incidents amb la policia.

Segons el Ministeri de l'Interior, un total de 84.000 persones han participat hui en les diferents convocatòries a tot França, després d'unes setmanes en què pareixia que el moviment s'havia desunflat un poc. D'aquesta manera, es manté la pressió sobre el president francés, Emmanuel Macron, que aquesta setmana ha d'obrir el debat nacional per a abordar les reformes.

Uns 8.000 jupetins grocs s'han manifestat de manera pacífica a París. Per primera vegada, un grup de voluntaris del mateix moviment s'ha encarregat de controlar la seguretat i de coordinar la seua marxa. Però, en arribar a l'Arc de Triomf, lloc icònic de les seues concentracions, s'han produït incidents amb els agents antidisturbis que havien acordonat la zona.

El segon gran focus d'atenció ha sigut en aquesta ocasió la xicoteta ciutat de Bourges, que presenta la peculiaritat de trobar-se al centre geogràfic del país. Per aquesta raó simbòlica, i per a fer més senzilla l'arribada de jupetins grocs d'altres zones, s'hi han reunit més de 6.300 persones i han provocat enfrontaments amb la policia, que havia blindat el centre de la localitat.

També et pot interessar

stats