La reina Isabel II, sota supervisió mèdica per la preocupació sobre la seua salut

La monarca, de 96 anys, va nomenar dimecres Liz Truss nova primera ministra del Regne Unit

La reina d'Anglaterra, Isabel II, en una imatge d'arxiu
La reina Isabel II, en una imatge d'arxiu / Reuters

Els doctors que atenen la reina Isabel II s'han mostrat aquest dijous "preocupats" pel seu estat de salut i han recomanat que quede sota supervisió mèdica.

En un comunicat, el palau de Buckingham ha informat que la monarca, malgrat tot, es troba "còmoda" i segueix al castell de Balmoral, a Escòcia.

"Després d'una avaluació addicional aquest matí, els metges de la reina estan preocupats per la salut de Sa Majestat i han recomanat que romanga sota supervisió mèdica", diu el comunicat de Buckingham. La reina, de 96 anys, va nomenar dimecres Liz Truss nova primera ministra del Regne Unit.

La família reial viatja a Escòcia

Després que els metges recomanaren que la reina es mantinga sota supervisió mèdica, l’hereu al tron, el príncep Carles, s’ha desplaçat fins al castell de Balmoral per a acompanyar la mare. També es troben de camí els seus germans, els prínceps Anna, Andreu i Eduard. 

El príncep Guillem també està en camí cap al castell escocés, mentre que la seua dona, Catalina, es quedarà a Windsor amb els seus fills, els prínceps Jordi, Carlota i Lluís, tal com ha detallat el palau de Kensington.

També han anunciat que es dirigeixen a Escòcia Enric i Megan. Els ducs de Sussex, que viuen als Estats Units, però es trobaven de viatge per Europa, van de camí ja cap al castell de Balmoral. 

El desplaçament dels principals membres de la família reial pareix mostrar la gravetat de l’estat de salut de la reina, que roman "estable" a la seua residència, segons el curt comunicat que ha publicat el Palau de Buckingham.

Isabel II, de noranta-sis anys i que enguany ha celebrat setanta anys en el tron, va nomenar dimecres Liz Truss nova primera ministra del Regne Unit.

També et pot interessar

stats