El Regne Unit supera per primera vegada els 40 °C

La Brigada de Bombers de Londres ha desplegat desenes de vehicles de bombers per diversos incendis que envolten la ciutat

Un home es llança al riu Tàmesi, durant l’onada de calor a Oxford
Un home es llança al riu Tàmesi, durant l’onada de calor a Oxford / Dylan Martinez (Reuters)

El Regne Unit ha superat aquest dimarts per primera vegada els 40 °C, en la que és fins ara la jornada més calorosa mai registrada, segons dades de l'Oficina de Meteorologia britànica (Met, en anglés).

El termòmetre ha marcat els 40,2 graus en l'aeroport de Heathrow, a l'oest de Londres, després que la localitat de Charlwood, a l'oest de la capital, registrara aquest matí els 39 graus.

Fins dilluns, l'últim rècord que havia registrat el Regne Unit havia sigut a Cambridge en 2019, quan el termòmetre va marcar 38,7 graus. Però, encara podria superar-se, ja que els experts avancen que les temperatures poden arribar aquest mateix dimarts als 42 graus.

Gran part d'Anglaterra està en alerta roja per l'onada de calor mentre que la resta del territori del Regne Unit roman en taronja —una escala menys— per les elevades temperatures.

L'Oficina de Meteorologia britànica ha indicat que aquesta onada de calor “excepcional” pot tindre un impacte notori tant en les persones com en les infraestructures. Les autoritats han demanat a la població que mantinga un alt nivell d'hidratació, que tanque les cortines de casa i que no s'expose al sol al migdia i també que evite viatjar, llevat que siga absolutament essencial.

L’alcalde Sadiq Khan: “Els bombers estan sota una pressió immensa”

La Brigada de Bombers de Londres ha desplegat desenes de vehicles de bombers en diversos incendis que envolten la ciutat. Entre ells, ha mobilitzat trenta vehicles a un incendi d'herba a l'est de Londres. Les imatges que s’han difós per les televisions britàniques mostren com el foc s’engoleix diverses cases de les afores de la capital.

L’alcalde de la ciutat, Sadiq Khan, ha advertit per Twitter: “Això és crític. Els bombers de Londres estan patint una pressió immensa. Per favor, protegiu-vos”. 

Creixen els incendis als voltants de Londres
Creixen els incendis als voltants de Londres / Tony O'Brien (Reuters)

També et pot interessar

stats