El Regne Unit es manté com a primer inversor a Espanya

De gener i juny de 2019 ha invertit 3.125 milions d’euros, un 79,49% més, malgrat la incertesa política i del Brexit.

Presentació del cinqué baròmetre de la inversió britànica a Espanya, en la seu d’ICEX, Madrid
Presentació del cinqué baròmetre de la inversió britànica a Espanya, en la seu d’ICEX, Madrid / @InvestInSpain (Twitter)

El Regne Unit es manté com a primer inversor a Espanya entre gener i juny de 2019, amb 3.125 milions d’euros, un 79,49% més que durant el mateix període de 2018, malgrat la incertesa política i del Brexit. Així es desprén de les dades del cinqué baròmetre sobre clima i perspectives de la inversió britànica a Espanya, elaborat per analistes financers internacionals i la Cambra de Comerç Britànica a Espanya.

Així, el Regne Unit avança als Estats Units i França en inversió estrangera directa en el període, i se situa en segon lloc en estoc, amb 56.918 milions d’euros invertits, per darrere dels Estats Units, a causa de “la volatilitat de la lliura des que va començar el Brexit”, segons ha explicat el president d’AFI, Emilio Ontiveros.

Per sectors, la indústria paperera, amb 1.648 milions d’euros, ha liderat la inversió, seguida per publicitat i estudis de mercat (652 milions), i educació (421,9 milions).

També et pot interessar

stats