El Regne Unit ja vacuna amb el preparat d'Oxford/AstraZeneca

Brian Pinker, un home de 82 anys, ha sigut el primer a rebre la vacuna despirés que se n'aprovara l’ús en la població general.

Brian Pinker, el primer a rebre la vacuna d'Oxford
Brian Pinker, el primer a rebre la vacuna d'Oxford / AstraZeneca / Reuters

Un home de 82 anys ha sigut aquest dilluns la primera persona al Regne Unit a ser vacunada amb el preparat contra la Covid-19 desenvolupat per la Universitat d'Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, després que els reguladors l'aprovaren el desembre passat, segons han informat els responsables de la sanitat britànica.

Brian Pinker, de 82 anys i que està en el grup de risc en necessitar diàlisi, ha sigut vacunat aquest matí a l'Hospital Universitari d'Oxford. "Estic tan content de rebre hui la vacuna contra la Covid i realment orgullós que siga una de la creades a Oxford. Les infermeres, metges i el personal mèdic han sigut tots hui fantàstics i tinc ganes de celebrar el meu 48 aniversari de noces amb la meua dona Shirley a la fi d'any", ha assenyalat Pinker.

Els reguladors del Regne Unit van aprovar el passat 30 de desembre l'antídot d'Oxford/AstraZeneca, una vegada analitzades totes les dades que havien aportat els investigadors d'Oxford. A més de la vacuna d'Oxford/AstraZeneca, considerada segura i efectiva, el país està vacunant des de fa setmanes amb la de Pfizer/*BioNTech. El Regne Unit ja té compromeses cent milions de dosis del preparat d'Oxford/AstraZeneca, que permetrà vacunar a 50 milions de persones, ja que hi calen dues dosis.

La vacunació s'incrementarà en les pròximes setmanes, en un moment en què es registra un inquietant augment dels contagis, que les autoritats relacionen amb una nova variant del coronavirus que s'estén amb més rapidesa. El país britànic registrà diumenge 54.990 nous casos de coronavirus i 454 defuncions, segons dades oficials.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha publicat en Twitter aquest dilluns que la vacunació amb el preparat d'Oxford/AstraZeneca suposa un "pas vital" en la lluita contra el coronavirus i una "missió nacional".

La vacuna d'Oxford/AstraZeneca és més fàcil d'emmagatzemar ja que es pot mantindre en una nevera normal, com la vacuna contra la grip, mentre que la de Pfizer/*BioNTech necessita conservar-se en una temperatura de 70 graus centígrads sota zero.

El Regne Unit va començar el passat 8 de desembre amb el pla d'immunització quan Margaret Keenan, de 91 anys, es va convertir en la primera persona del país i del món a rebre el preparat de Pfizer/*BioNTech.

També et pot interessar

stats