El Regne Unit imposarà quarantena de 14 dies als viatgers

La ministra de l'Interior britànica ha assenyalat que preveuen la possibilitat d'acordar "ponts aeris" amb determinats països.

La ministra de l'Interior del Regne Unit, Priti Patel
La ministra de l'Interior del Regne Unit, Priti Patel / Reuters.

El govern britànic ha anunciat aquest divendres que imposarà una quarantena de catorze dies als viatgers que arriben al país a partir del 8 de juny, per a tractar d'evitar nous brots de coronavirus procedents de l'estranger. Estaran exempts de la mesura els viatgers que arriben d'Irlanda i alguns treballadors, com sanitaris, transportistes i temporers contractats per a l'agricultura.

La ministra de l'Interior, Priti Patel, ha indicat que la policia farà controls domiciliaris aleatoris per a comprovar que es compleix la quarantena i, en cas de saltar-se-la, s'imposarà una multa de 1.000 lliures a Anglaterra (1.120 euros). Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord establiran sancions pròpies.

D'aquesta manera, totes les persones que arriben al Regne Unit amb avió, tren o vaixell des del 8 de juny hauran d'emplenar un formulari amb les dades personals, els seus plans de viatge i informar la policia duanera de la direcció on tenen previst aïllar-se. Hotels, així com cases d'amics i familiars, seran llocs acceptats per a la quarantena però, si el lloc triat pels viatgers no reuneix els requisits necessaris, estaran obligats a romandre dues setmanes en "instal·lacions posades a la seua disposició pel govern britànic", ha afirmat Patel.

El Regne Unit s'uneix així a una decisió que han pres anteriorment executius europeus. Així i tot, Patel ha assenyalat que es revisarà l'estratègia cada tres setmanes i es preveu la possibilitat d'acordar "ponts aeris" amb països que tinguen "baixos nivells de transmissió".

També et pot interessar

stats