El Regne Unit eliminarà a l'agost la quarantena per a les persones amb la pauta de vacunació completa de la UE i els EUA

Els viatgers que es desplacen des d'Espanya queden lliures de l'aïllament, si bé hauran de presentar tests negatius abans i després d'arribar al Regne Unit

Una parella de turistes a Mallorca
Una parella de turistes a Mallorca / Enrique Calvo (Reuters)

El govern del Regne Unit dona facilitats a la mobilitat internacional en plena campanya turística. A partir del 2 d'agost eliminarà la quarantena per a les persones provinents dels Estats Units i la Unió Europea, quan hagen completat la seua pauta de vacunació. 

La mesura s'aplicarà a tots els passatgers completament immunitzats amb vacunes autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (EMA), l'Administració de Medicaments i Aliments (FDA) dels Estats Units, i les autoritats sanitàries de Suïssa.

El canvi suposarà que qualsevol nacional d'un país de la UE o estatunidenc totalment vacunat podrà entrar al Regne Unit sense necessitat d'aïllar-se, siga per a fer turisme, negocis, visitar la família o assistir a esdeveniments esportius.

Fins ara les persones que es desplaçaven des d'aquestes regions havien de guardar una quarantena de 10 dies i fer-se dues PCR en aquest període.

Estan exempts de l'aïllament tots els viatgers arribats de països verds i les persones vacunades que procedisquen de llocs en groc, com Espanya, si bé han d'aportar tests negatius abans i després d'arribar al país. No obstant això, encara s'haurà de fer la quarantena quan s'arriba d'un territori en la llista groga plus, com actualment França, o en la roja (en aquest cas, en un hotel designat), com molts a Amèrica Llatina.

En els últims dies, el sector de viatges, molt afectat econòmicament per la pandèmia, ha pressionat el govern britànic perquè flexibilitze la seua política de viatges internacionals a fi de salvar la temporada estiuenca.

També et pot interessar

stats