El Regne Unit descobreix una segona variant "encara més contagiosa" del virus

Les autoritats britàniques asseguren que és "molt preocupant" i sembla contindre més mutacions.

El ministre de Sanitat britànic, Matt  Hancock, en roda de premsa
El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, en roda de premsa / Reuters.

El ministre de Sanitat britànic, Matt Hancock, ha anunciat aquest dimecres que s'ha detectat una segona variant del coronavirus "encara més contagiosa" que la soca de la qual es va informar la setmana passada.

Aquesta versió del SARS-CoV-2, lligada a persones que han viatjat al Regne Unit des de Sud-àfrica, és "molt preocupant" i sembla contindre més mutacions que la que ha començat a estendre's amb rapidesa al sud d'Anglaterra.

Davant l'aparició d’aquesta soca, el govern britànic imposarà restriccions "immediates" als viatges a Sud-àfrica i quarantenes estrictes a les persones que hagen tornat d'aquest país en les últimes dues setmanes.

Fins ara, el Regne Unit ha identificat dos casos de la nova soca en el seu territori, tots dos individus pròxims a persones que havien viatjat en les últimes setmanes.

"Estem ben agraïts al govern de Sud-àfrica pel seu rigor científic i per l'obertura i transparència amb la qual han actuat quan s'ha descobert ací la nova variant", ha afirmat el ministre en una roda de premsa.

Hancock ha dit al mateix temps que més zones d'Anglaterra entraran en els pròxims dies en el màxim nivell de restriccions contra la pandèmia, davant l'expansió en els últims dies de la soca de la qual es va informar la setmana passada, que aparentment es transmet a major velocitat que les versions del virus conegudes fins ara.

Arran de la detecció de la variant, més de 50 països han limitat els viatges des del Regne Unit.

Segons les últimes xifres oficials, els contagis en territori britànic han augmentat un 61,2% en els últims set dies, respecte als set anteriors.

Al Regne Unit hi ha 17.709 ingressats amb Covid, cada vegada més prop dels 18.974 hospitalitzats a què es va arribar en el pic de la primera onada, el passat 12 d'abril.

"Aquest Nadal i l'inici de 2021 serà un període dur. La nova variant ho fa tot molt més difícil perquè es propaga molt més ràpid. Però no hem de rendir-nos, sabem que podem controlar aquest virus", ha dit el ministre de Sanitat.

"La vacuna és la nostra eixida a tot això. Malgrat les complicacions de Nadal i l'hivern, sabem que el poder transformatiu de la ciència ens està ajudant a trobar un camí", ha esgrimit.

També et pot interessar

stats