El Regne Unit desaconsella encomanar les vacances d'estiu per la incertesa per la pandèmia

El sector turístic valencià es podria veure seriosament danyat per la gran afluència anual de viatgers britànics.

Platja del carrer de la Mar al Campello (Alacant)
Platja del carrer de la Mar al Campello (Alacant) / À Punt NTC

El govern britànic ha posat en dubte la possibilitat de realitzar viatges per part dels seus ciutadans aquest estiu a causa de la incertesa que encara genera la pandèmia de coronavirus.

El ministre d'Indústria i responsable de la vacunació al país, Nadhim Zahawien, ha assegurat que els britànics no han de pensar de reservar els seus viatges per a l'estiu perquè no se sap com avançarà el ritme de vacunació i quanta gent estarà immunitzada. Zahawien creu que és massa prompte, ja que “hi ha 37.000 persones als hospitals britànics amb Covid-19 en aquest moment i és massa prompte perquè especulem sobre l'estiu”.

De fet aquestes no són les primeres declaracions de membres del govern britànic que alerten sobre la possibilitat que a l'estiu encara no s'haja aconseguit una certa normalitat. El primer ministre, Boris Johnson, ja va explicar que no descartava que les restriccions s'allarguen fins a l’estiu i que cada vegada s'està limitant més el tràfic aeri, posant encara més en perill el futur del sector.

Un dels principals afectats per aquestes declaracions serà el litoral valencià i, en especial, les comarques meridional amb costa. Cada any poblacions com Benidorm, Oriola, Torrevella o Xàbia s'omplin de turistes britànics a la recerca de sol i platja i de la gastronomia típica de la Comunitat Valenciana.

L’estiu passat, el sector ja va patir un descens important. De fet, segons Aena, pels aeroports espanyols passaren 1,7 milions de persones entre juliol i setembre de 2020, el que suposa un 88,8% menys que en el mateix període de l'any anterior.

Tot i que a principis de l'estiu passat hi va haver un lleu repunt de la demanda, les noves restriccions a partir d'agost per la segona onada van frenar-la i molts hotels hagueren d'avançar el seu tancament. Ara, el sector turístic espera que no es torne a repetir aquesta situació i que es puga començar a recuperar l'economia perduda.

També et pot interessar

stats