El Regne Unit demanarà dues PCR als viatgers durant la quarantena d’entrada al país

El govern britànic vol blindar l’entrada de noves variants del coronavirus.

Cartell amb informació sanitària a Londres
Cartell amb informació sanitària a Londres / Reuters

Tots els viatgers que arriben al Regne Unit hauran de sotmetre’s a dues proves de Covid-19 durant els 10 dies de quarantena que s’exigeix actualment, per a previndre l’entrada de noves variants del coronavirus, segons el govern. A més, es mantenen fortes mesures restrictives de la població per contindre la propagació de la pandèmia.

El ministeri britànic de Sanitat va avançar aquest dimarts que la mesura, que l’executiu espera detallar prompte, donarà al país “un altre nivell de protecció” contra la Covid-19, després de l’aparició de variants com la sud-africana i la brasilera.

Actualment, tots els viatgers han de fer una quarantena de deu dies a casa o en el seu lloc d’estada, mentre que a partir del pròxim dia 15, els britànics que provinguen de països inclosos en una “llista roja” (on hi ha més casos de les variants) hauran d’allotjar-se en uns hotels assignats pel govern per a complir també un període de deu dies de quarantena.

A més, el Regne Unit exigeix als viatgers un test negatiu de Covid que ha de fer-se 72 hores abans d’emprendre el viatge, i en cas contrari se’ls denega l’entrada al país.

En virtut de les noves mesures que estudia ara l’executiu, a tots els viatgers els demanaran (una vegada que hagen entrat al Regne Unit) dues proves de Covid-19: la primera en el segon dia dels seus deu dies de quarantena i la segona en el huité dia. Els viatgers hauran de facilitar els seus detalls personals i el domicili al Regne Unit.

“Durant la pandèmia, el govern ha aplicat mesures proporcionades, a partir de l’assessorament dels científics, que ha portat a (aplicar) un dels règims fronterers més estrictes del món”, ha assenyalat un portaveu del ministeri de Sanitat.

“Reforçar el nostre règim de proves per cobrir totes les arribades mentre les persones estan aïllades facilitarà un altre nivell de protecció i ens permetrà detectar nous casos”, ha agregat.

També et pot interessar

stats