El Regne Unit demanarà als immigrants parlar anglés i arribar amb una oferta de treball

L'executiu britànic avança que posarà fi a l'entrada de treballadors "poc qualificats" i no donarà preferència als europeus.

Imatge de portada: Un grup de manifestants col·loca una pancarta al pont de Westminster, a Londres, el passat 31 de gener

Les persones que vulguen migrar al Regne Unit a partir de 2021 hauran d'acreditar un nivell "suficient" d'anglés. També tindran preferència per a obtindre un visat d'entrada aquells que arriben amb una oferta de treball o acadèmica, segons ha avançat el govern britànic aquest dimecres sobre l'era post-Brexit

L'executiu ha detallat que la nova llei d'immigració –que espera aprovar els pròxims mesos– no inclourà una opció per a donar permisos a treballadors "poc qualificats" ni una ruta d'entrada al país per a l'ocupació temporal. "Durant massa temps, un sistema migratori distorsionat per la llibertat de moviments europea ha fallat a l'hora de complir amb les necessitats dels britànics", s'assenyala en el "llibre blanc" sobre el qual es desenvoluparà la nova legislació.

"Necessitem canviar el focus de la nostra economia perquè deixe d'assentar-se sobre la mà d'obra barata d'Europa i concentrar-nos a invertir en tecnologia i automoció", detalla del text. Segons el projecte governamental, els europeus i els immigrants de la resta del món que vulguen viure al Regne Unit rebran el mateix tracte.

La "màxima prioritat" del sistema serà donar entrada "a aquelles persones més qualificades i amb major talent", com ara científics, enginyers i acadèmics, destaca el document. Així, les ofertes de treball per a immigrants hauran de garantir un salari per damunt de les 25.600 lliures (30.800 euros) anuals, una reducció respecte a les 30.000 lliures (36.000 euros) que s'ofereixen ara als estrangers no comunitaris.

Els canvis entraran en vigor l'1 de gener de 2021, una vegada acabat el període de divorci, durant el qual el Regne Unit continua mantenint la lliure circulació de persones per a ciutadans de la Unió Europea.

Pla d'immigració inspirat en Austràlia

El document publicat pel govern indica que les persones europees que ja estan al país tenen dret a quedar-se després del Brexit. No obstant això, "atorgaran a les empreses la flexibilitat necessària per a complir amb les necessitats del mercat laboral", ha avançat sobre uns canvis que anunciarà els pròxims mesos.

Londres inspirarà el seu model migratori en el d'Austràlia, en el qual els aspirants han de superar un llindar determinat de punts que s'atorgaran en funció de criteris com el nivell d'anglés, disposar d'una oferta de treball i altres factors en funció de les necessitats del mercat laboral.

També et pot interessar

stats