El Regne Unit demana a la ciutadania reduir el consum innecessari d’aigua

Els experts consideren que l’impacte del clima sec continuarà sent alt en les pròximes setmanes i actualment hi ha una gran demanda d’aigua

Imatge d'arxiu de Londres, amb el riu Tàmesi en la part inferior
Imatge d'arxiu de Londres, amb el Tàmesi a la part inferior / Shutterstock

Les autoritats del Regne Unit han demanat a la ciutadania que reduïsca el "consum innecessari" d'aigua mentre el nivell dels rius continua sent "excepcionalment baix", després d'un període prolongat d'altes temperatures al país.

Així ho ha comunicat l'anomenat Grup Nacional sobre Sequera (NDG, en les sigles en anglés), que es reuneix dues vegades a l'any per a avaluar la situació dels recursos hídrics i que, en aquesta ocasió, considera que l'impacte del clima sec es mantindrà en les pròximes setmanes.

"Encara que hem deixat arrere les altes temperatures extremes de la setmana passada i no hi ha plans actualment per a restringir l'ús essencial de l'aigua, tots podem aportar una mica reduint el consum innecessari d'aigua", va assenyalar en un comunicat Harvery Bradshaw, director executiu de l'Agència Mediambiental, un dels grups del NDG.

L'onada de calor de la setmana passada va provocar un repunt dels termòmetres al Regne Unit, on algunes zones van arribar a sobrepassar els 40 graus centígrads per primera vegada en la història del país.

Aquest clima excepcionalment càlid per al país arriba després que l'hivern i la primavera passats ja van ser els més secs des de la dècada del 1970, va advertir Stuart Colville, director de gestió de Water UK.

"Les companyies d'aigua –va explicar– tenen plans detallats per a gestionar els recursos d'aigua per a clients i el medi ambient, i estan fent tot el possible, incloent-hi una estreta col·laboració amb el Govern i els reguladors, per a minimitzar la necessitat de qualsevol restricció i assegurar que els rius continuen fluint".

Colville va recordar que ara existeix una "demanda extremadament alta" i va instar la ciutadania a "considerar acuradament" la quantitat d'aigua que s'usa a les cases i zones verdes privades.

L'NDG assenyala que cap zona d'Anglaterra pateix sequera, però avança que les companyies subministradores, a títol individual, podrien prendre mesures com prohibir temporalment l'ús de mànega en cases i negocis.

També et pot interessar

stats