El Regne Unit anunciarà un acord per a enviar les persones sol·licitants d'asil a Ruanda

Boris Johnson: "La nostra compassió pot ser infinita, però la nostra capacitat per a ajudar les persones no ho és"

Un activista protesta amb una careta de Boris Johnson a Londres
Un activista protesta amb una careta de Boris Johnson a Londres / Reuters

El primer ministre britànic, Boris Johnson, anunciarà un acord amb Ruanda valorat en 120 milions de lliures –144 milions d'euros– per a enviar les persones sol·licitants d'asil que arriben al Regne Unit a aquest país africà amb avió mentre esperen que els seus casos siguen processats. 

Segons han recollit diferents diaris anglesos fent referència a un comunicat avançat aquest dimecres amb declaracions del primer ministre, s'espera que Johnson expose l'acord aquest dijous. L'objectiu és trencar el model de negoci dels traficants de persones, als quals ha acusat de causar "massa sofriment i tragèdia".

Johnson argumentarà que el Regne Unit no pot "sostindre un sistema il·legal paral·lel"

"El poble britànic va votar diverses vegades per a controlar les nostres fronteres, no per a tancar-les, sinó per a controlar-les. Així com el Brexit ens va permetre recuperar el control de la immigració legal en reemplaçar la lliure circulació amb el nostre sistema basat en punts, també estem recuperant el control de la immigració il·legal", dirà Johnson, tal com avança el comunicat.

"La nostra compassió pot ser infinita, però la nostra capacitat per a ajudar les persones no ho és", afirmarà el líder conservador, que tracta de reprendre les regnes del seu mandat després de ser multat ahir per infringir la llei amb festes en Downing Street durant la pandèmia.

Aquest acord s'ha promogut en el marc de tres anys de promeses de la ministra de l'Interior del Regne Unit, Priti Patel, que havia assegurat que anava a subcontractar el processament d'asil en tercers països després de diversos fracassos amb Albània i Ghana, tal com ha recollit el diari 'The Guardian'.

També et pot interessar

stats