Quinze morts i més de mig milió de persones evacuades en els incendis de la costa oest dels Estats Units

Les altes temperatures i el fort vent dels últims dies compliquen les tasques dels bombers a la zona.

El fum dels incendis de Califòrnia deixa el cel taronja a la ciutat de San Francisco
El fum dels incendis de Califòrnia deixa el cel taronja a la ciutat de San Francisco / Stephen Lam (Reuters)

Els incendis forestals al llarg de la costa oest dels Estats Units continuen imparables i ja són quinze les víctimes mortals, segons l'últim recompte. Les flames arrasen els estats de Califòrnia, Oregon i Washington, on més de mig milió de persones s'han evacuat.

La intensa calor i la sequedat són la principal causa dels incendis que s'estenen per tota la costa oest i ja han cremat més d'un milió d'hectàrees als tres estats. A més, el fort vent dels últims dies estan expandint el foc a gran velocitat i dificultant el treball dels bombers. El vent també ha contribuït a cobrir el cel de fum a tota la regió i s'han produït unes inusuals imatges del cel de color taronja a San Francisco, on el fum es barrejava amb la boira.

Xifres de rècord a Califòrnia

El Departament Forestal i de Protecció contra incendis de Califòrnia ha informat que l'incendi a August Complex és ja oficialment el major registrat en la història recent.

Any rere any, l'estat de Califòrnia és notícia a causa dels incendis forestals durant l'època de més sequedat de l'any, els mesos d'octubre i novembre. Enguany un dels incendis el del Bosc Nacional de Mendocino es va declarar el 17 d'agost per un llamp. Des d'aleshores ja són 190.000 les hectàrees cremades i una persona ha mort. Tanmateix, el 2020 està sent especialment dur en aquest estat, ja que és l'any en què s'ha cremat més superfície des que se'n tenen dades (900.000 hectàrees), a pesar que encara ens trobem a setembre.

També et pot interessar

stats