Quinze morts en enfrontament de civils armats amb militars mexicans

Mèxic pateix una onada de violència i ha registrat 23.063 assassinats en els primers huit mesos de 2019.

Familiars dels policies assassinats per narcotraficants durant un homenatge organitzat pel govern a Morelia, Mèxic, el 15 d'octubre
Familiars dels policies assassinats per narcotraficants durant un homenatge organitzat pel govern a Morelia, Mèxic, el 15 d'octubre / Alan Ortega (Reuters)

Un soldat i 14 civils armats han mort en un enfrontament amb membres de l'exèrcit mexicà a Tepochica, en l'estat de Guerrero. Els militars atenien una telefonada d'emergència rebuda en el telèfon 911 i, quan es dirigien al lloc, els homes armats han iniciat l'agressió, a la qual han respost els soldats. 

Aquest és el segon atac que han patit les forces de seguretat de Mèxic en les últimes 48 hores després que un grup de narcotraficants assassinaren 14 policies de l'estat de Michoacán durant un atac armat a Aguililla.

Al lloc de l'enfrontament s'han decomissat armes d'alt poder, equip tàctic i tres vehicles amb els quals es traslladaven els civils armats. L'exèrcit mexicà, la Guàrdia Nacional i la Policia Estatal han desplegat un fort operatiu a la zona.

L'estat de Guerrero és un dels més afectats per la violència a Mèxic, amb centenars de morts des de la desaparició de 43 estudiants de l'escola per a mestres d'Ayotzinapa el setembre de 2014 en Iguala a les mans de policies corruptes i membres del grup criminal Guerreros Unidos. 

Mèxic pateix una onada de violència i un increment en la majoria de delictes tant d'alt com de baix impacte. Segons les dades més recents del Secretariat Executiu de Seguretat Pública, de gener a agost de 2019 el país ha registrat 23.063 assassinats.

També et pot interessar

stats