Pyonyang i Washington reprenen el diàleg sobre desarmament

Des de febrer, les converses estaven estancades.

Pyonyang i Washington reprenen el diàleg sobre desarmament
Pyonyang i Washington reprenen el diàleg sobre desarmament

Corea del Nord i els Estats Units tenen previst aquest dissabte reprendre a Estocolm el diàleg sobre desnuclearització. Des de febrer aquestes converses estaven estancades com a conseqüència de les diferències que mostraren els dos països pel que fa al model per a desarmar el règim nord-coreà.

El diàleg està envoltat d’un gran secretisme, indicatiu de l’interés de les dues parts per a evitar el soroll mediàtic i començar a negociar autèntics avanços en el procés que es va iniciar a la cimera de Singapur al juny de 2018.

En un recinte de congressos a Estocolm, divendres van mantindre una reunió preliminar, per a fixar l’agenda i els aspectes tècnics, que va resultar “amigable i productiva”, segons van informar els periodistes de l’agència sud-coreana de notícies Yonhap a la capital sueca sense dir-ne les fonts consultades.

Està previst que la trobada oficial de dissabte estarà encapçalada per delegats; el representant especial estatunidenc per a Corea del Nord, Stephen Biegun, i Kim Myong-gil, exambaixador a Vietnam, designat per Kim Jong-un per a liderar les converses.

Mitjans de comunicació dels Estats Units han indicat que la Casa Blanca estaria disposada a eliminar sancions sobre exportació tèxtil i carbó nord-coreans si Pyonyang desmantella les principals instal·lacions d’investigació nuclear i deixa d’enriquir urani durant tres anys.

També et pot interessar

stats