Putin prova un nou míssil intercontinental: “Farà que qui amenace Rússia s'ho pense dues vegades”

El líder rus amenaça Occident amb una exhibició de l’abast d’aquesta arma, que ha recorregut 6.000 quilòmetres

Moment del llançament del míssil intercontinental rus / À Punt NTC

Rússia ha provat el nou míssil balístic intercontinental Sarmat, una arma estratègica que, segons Vladímir Putin, no té anàlegs en cap altre lloc i que proporcionaria elements de reflexió “per als qui intenten amenaçar Rússia”.

Putin ha supervisat la prova de llançament i ha aparegut a la televisió russa en un vídeo en què l’exèrcit l’informa que el míssil ha eixit des de Plesetsk, al nord-oest del país, i ha colpejat objectius a la península de Kamtxatka, al Pacífic. Entre els dos punts hi ha 6.000 quilòmetres de distància.

"Aquesta arma veritablement única reforçarà el potencial de combat de les nostres forces armades, garantirà de manera fiable la seguretat de Rússia contra amenaces externes i proporcionarà elements per a pensar a aquells que, a l'escalfor de la frenètica retòrica agressiva, intenten amenaçar el nostre país" ha postil·lat el líder rus.

El Sarmat és un nou míssil balístic intercontinental pesat que s'espera que Rússia desplegarà amb deu o més ogives en cada míssil, segons el Servei d'Investigació del Congrés dels Estats Units.

En llançar la invasió el 24 de febrer, Putin va fer una referència puntual a les forces nuclears de Rússia i va advertir Occident que qualsevol intent d'interposar-se en el seu camí el portaria “a conseqüències que no s'han vist mai en la vostra història". Dies després, va ordenar que les forces nuclears de Rússia passaren a alerta màxima i va generar preocupació a Occident.

El secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, va afirmar el 14 de març: "La perspectiva d'un conflicte nuclear, abans impensable, torna ara a l'àmbit de la possibilitat".

També et pot interessar

stats