Putin es compromet amb Macron a respectar la població d’Ucraïna

Ucraïna eleva a 352 morts i uns 2.000 ferits el balanç de víctimes civils des de la invasió

El president de Rússia Vládimir Putin moments abans de comparéixer aquest cap de setmana
El president de Rússia Vládimir Putin moments abans de comparéixer aquest cap de setmana / Reuters

El president rus, Vladímir Putin, s’ha compromés aquest dilluns amb el president de França, Emmanuel Macron, a respectar la població d’Ucraïna i les infraestructures civils.

Macron ha cridat Putin, a petició del seu homòleg ucraïnés Volodímir Zelinski, per a formular-li aquestes peticions, així com la seguretat de les carreteres, especialment la del sud de Kíev, ha informat un comunicat de l'Elisi. "Putin ha confirmat la voluntat de comprometre's en aquests tres punts", i també a seguir en contacte amb Macron els dies pròxims per a previndre un empitjorament de la situació, ha afegit.

En una conversa que ha durat una hora i mitja, Macron ha insistit a Putin en "la necessitat d'imposar un alto el foc immediat" ara que comencen les discussions a Bielorússia entre delegacions russa i ucraïnesa.

A més, el president francés ha demanat al líder rus el respecte del dret internacional humanitari i la protecció de l'arribada d'ajuda humanitària, segons el text de la resolució que França presentarà aquest dilluns en el Consell de Seguretat de l'ONU.

Macron ha parlat diverses vegades en el curs de la jornada amb Zelenski, i ha cridat Putin a petició seua. També ha informat al president ucraïnés sobre el contingut de la seua comunicació amb el Kremlin, ha explicat l'Elisi.

Ucraïna eleva a 352 morts i uns 2.000 ferits el balanç de víctimes civils de la invasió

Ucraïna eleva a 352 morts i uns 2.000 ferits el balanç de víctimes civils de la invasió. El Ministeri de Sanitat d'Ucraïna ha actualitzat aquest dilluns el balanç de víctimes civils a conseqüència de la invasió russa i, encara que manté en 352 la xifra provisional de morts, ha situat ja la de ferits per damunt dels 2.000 (en concret, 2.040).

També et pot interessar

stats