Punxades de droga als pubs per a violar les dones, el nou fenomen que alarma el Regne Unit

Les autoritats britàniques investiguen desenes de casos al país de dones que han despertat amb una punxada al braç després de caure inconscients

Una dona en un pub en una imatge d'arxiu
Una dona en un pub en una imatge d'arxiu / Alex Voulgaris (Unsplash)

Les autoritats britàniques investiguen desenes de casos de dones que asseguren que les han drogades en pubs de tot el país mitjançant una injecció. Les víctimes informen de marejos o d'haver despertat, després de caure inconscients, amb la marca d'una picada al braç.

Les denúncies afecten una dotzena de municipis i començaren a mitjan setembre, coincidint amb la reobertura dels pubs i la fi de les restriccions. En la majoria dels casos es tracta de ciutats amb una alta presència d'universitaris, com Nottinghamshire. En aquesta població s'han registrat almenys 44 intents recents de drogar dones que eixien de festa, dels quals 12 es va fer mitjançant el sistema de la punxada.

Leeds, Glasgow, Exeter, Birmingham, Sheffield, Norwich i Canterbury són altres de les ciutats afectades per aquesta nova pràctica que les autoritats vinculen amb fins sexuals: drogar les dones per a abusar d'elles.

No és una situació nova. Segons una investigació de la BBC de 2019, la policia d'Anglaterra i Gal·les va reportar 2.600 informes de manipulació de begudes de dones amb estupefaents en un període de quatre anys. Les autoritats temen ara que s'haja canviat a un nou modus operandi, passant de manipular les begudes a injectar directament la droga.

També et pot interessar

stats