Puja a 832 la xifra dels morts pel terratrémol i el tsunami que ha sacsejat Indonèsia

Les autoritats temen que hi haja milers de víctimes quan es coneguen els danys en les àrees incomunicades.

VÍDEO | Puja a 832 la xifra dels morts pel terratrémol i el tsunami que ha sacsejat Indonèsia

Ascendeix a 832 el nombre de morts pel terratrémol i posterior tsunami que va sacsejar divendres passat l'illa indonèsia de Cèlebes. Les autoritats temen que aquesta xifra puge de forma considerable en els pròxims dies quan es coneguen els danys en les àrees incomunicades afectades. Desenes de persones continuen desaparegudes, moltes atrapades sota els enderrocs, i els hospitals de la localitat de Palu no donen l'abast per a atendre els ferits.

El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB),  Sutopo  Purwo  Nugroho, ha afirmat que "el nombre de víctimes continua pujant" mentre que ha situat en 261 les rèpliques en la zona afectada després del terratrèmol de 7.5 graus. Almenys 540 persones van resultar ferides, 29 estan desaparegudes i hi ha registrats 16.732 desplaçats. 

Reobert l'aeroport de  Palu, la zona més afectada pel tsunami 

Les autoritats indonèsies han reobert aquest diumenge l'aeroport de Palu, la ciutat més afectada pel sisme de magnitud 7,5 i èl posterior tsunami que divendres va sacsejar l'illa de  Cèlebes, la qual cosa contribuirà a agilitar l'arribada d'assistència humanitària en les`pròximes hores per als milers de damnificats.

La força aèria indonèsia té preparats per a enviar a  Palu  dotze avions Hèrcules, quatre Boeing 737, cinc avions  CN 295, dos avions  CN 235 i diversos helicòpters perquè se sumen a les tasques de salvament, assistència humanitària, evacuació o logística.

En les zones afectades, soldats, tècnics de telecomunicacions i transport aeri, metges de la Creu Roja i membres de l'Agència de Cerca i Rescat continuen la cerca de supervivents contrarellotge .

El president d'Indonèsia, Joko Widodo, visita aquest diumenge les zones més afectades. Widodo va arribar amb avió a l'aeroport de Palu, la capital de la província de Cèlebes central, unes hores després que l'aeròdrom, tancat divendres, haguera reobert als vols comercials.

El portaveu de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres ha comunicat a les xarxes socials que s'estima que hi ha 50 persones atrapades en l'Hotel Rosegue Rosegue de  Palu, que es va afonar pels sismes, i que fins ara no han pogut ser rescatades per la falta de maquinària pesada.

També et pot interessar

stats