Puja a 1.000 la xifra de desapareguts en l'incendi del nord de Califòrnia

Entre els dos incendis declarats fa una setmana hi ha 74 víctimes mortals.

Empleats de Pacific Gas & Electric treballant a la zona afectada pel foc a Paradise, Califòrnia
Empleats de Pacific Gas & Electric treballant a la zona afectada pel foc a Paradise, Califòrnia / REUTERS (Terray Sylvester)

Ja supera el miler la xifra de desapareguts en el Camp Fire, el devastador incendi que des de fa una setmana assola el nord de Califòrnia, als Estats Units. La xifra de morts, junt amb l'altre foc que afecta el sud de l'estat, ascendeix a 74, segons les autoritats locals. 

En una roda de premsa, el xèrif  del comtat de Butte, Kory Honea, ha actualitzat la llista de desapareguts, que aquest divendres a la nit es va disparar dels 631 als 1.011. Amb tot, l'alguatzil va recordar que és una llista provisional que fluctuarà cada dia com a conseqüència de la situació caòtica, ja que potser que hi haja individus comptats dues vegades i alguns que esten sans i estalvis però amb qui no han pogut contactar. 

Pel que fa a la xifra de morts, de moment hi ha confirmades 74 persones, 71 d'elles en el Camp Fire, a l'àrea nord de l'Estat, i 3 en el Woolsey Fire, l'altre incendi que també crema des de fa una setmana àrees del sud de l'estat, prop de Los Angeles. 

D'acord amb les últimes dades, el Camp Fire ha destruït més de 12.000 edificis, la majoria en la població de Paradise, completament engolida per les flames, i ha cremat 57.500 hectàrees de vegetació. Els bombers l'han contingut en un 50% però, a pesar dels avanços aconseguits en les últimes hores, les autoritats han alertat que s'espera que aquest cap de setmana bufen fortes ràfegues de vent sec, cosa que dificultaria les tasques d'extinció, com va succeir a principis de setmana. 

A hores d'ara, han evacuat de la zona unes 40.000 persones, mentre el fum del sinistre es desplaça centenars de quilòmetres i manté àrees molt poblades com ara Sacramento i la badia de San Francisco amb l'alerta màxima per la mala qualitat de l'aire. 

Mentre lluiten contra el foc i les seues conseqüències, els intents per localitzar-ne les causes s’han centrat en una companyia elèctrica, Pacific Gas and Electric, que va declarar un incident en les seues línies poc avanç d’iniciar-se l’incendi. Tant siga la responsable com si no, esta empresa ja ha pagat, amb fortes fluctuacions en la borsa

També et pot interessar

stats