Publiquen les imatges inèdites del Titanic pels 25 anys de la pel·lícula de James Cameron

És més d’una hora de metratge del vaixell afonat, que no s’havia mostrat mai al públic

Publiquen les imatges inèdites del Titanic pel 25 aniversari de la pel·lícula
Un fragment del Titanic / À Punt NTC

L'Institut Oceanogràfic Woods Hole dels Estats Units ha publicat aquest dimecres imatges inèdites de les restes afonades del Titanic amb motiu dels 25 anys de la pel·lícula de James Cameron. En l'enregistrament s'aprecien les restes del Titanic gravades el juliol del 1986 amb les càmeres del submarí tripulat Alvin i amb les d'un altre aparell similar, Jason Junior, que operava de manera remota. Va ser la primera vegada que l'ull humà va poder veure les restes de l'embarcació que es va afonar a l'Atlàntic Nord l'abril de 1912.

El setembre del 1985 un equip de l'institut estatunidenc, que liderava Robert Ballard, en cooperació amb el l'Institut Français de Recherche pour l’Exploitation de la Mer (Ifemer), va localitzar les restes del Titanic i, nou mesos més tard, el juliol del 1986, l'equip estatunidenc va tornar al lloc i va gravar aquestes imatges.

L'Institut ha explicat que la major part d'aquestes imatges no estan editades ni les han mostrades mai al públic. La duració total del vídeo que han ensenyat és d'una hora i vint-i-un minuts.

La publicació de les imatges busca commemorar els 25 anys del film de James Cameron, estrenat el desembre del 1997, que conta la història de Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) i Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), dos joves de diferent classe social que es coneixen i s'enamoren en el transatlàntic.

També et pot interessar

stats