Protestes multitudinàries a Tailàndia, demanen la reforma de la monarquia

Una de les demandes és l'abolició del crim de lesa majestat, que penalitza les crítiques a la família reial.

Imatge d'arxiu d'una manifestació estudiantil.
Imatge d'arxiu d'una manifestació estudiantil. / Soe Zeya Tun (Reuters)

El 18 de juny, un grup de vora 2.500 estudiants es manifestaren a Bangkok per a demanar un canvi constitucional, la dissolució del parlament i la fi de l'assetjament contra les veus crítiques amb l'actual govern.

En aquesta línia, setmanes més tard, l'advocat pels drets humans Arnon Nampa va organitzar una protesta temàtica de Harry Potter per a exigir reformar la monarquia tailandesa. Una de les demandes és l'abolició del crim de lesa majestat, que penalitza les crítiques a la família reial.

Aquest dissabte s'ha organitzat la major protesta des del colp d'estat de 2014, amb càntics a favor de la reforma de la monarquia i contra el president Prayut Chan-o-cha. L'actual govern ha rebut crítiques per l'augment de la censura als mitjans de comunicació i Internet.

Després d'acampar durant tota la nit, l'organització han lliurat aquest diumenge una carta al rei Vajiralongkorn de Tailàndia en la qual li demanen una reforma de la monarquia i una reducció dels seus poders.

Un fort dispositiu de seguretat va bloquejar els manifestants, però a l'activista estudiantil Panasaya Sithijirawattanakul va poder sobrepassar la barrera policial i entregar el document al cap de la policia metropolitana.

Amb el lliurament d'aquest missatge s'ha posat fi a una protesta que ha congregat més de 30.000 persones segons fonts oficials, tot i que l'organització afirma que n'han participat més de 200.000.

També et pot interessar

stats