Les protestes per la mort de George Floyd als Estats Units compleixen una setmana

Donald Trump ha amenaçat de desplegar l’exèrcit per a sufocar les manifestacions, que ha qualificat “d'actes de terrorisme domèstic”.

VÍDEO | Les protestes per la mort de George Floyd als Estats Units compleixen una setmana

Les protestes per la mort a Minneapolis del ciutadà afroamericà George Floyd, després que l’agent de policia Derek Chauvin l'asfixiara amb el genoll, compleixen una setmana i s'han escampat per les principals ciutats dels Estats Units, malgrat els tocs de queda declarats en els gran nuclis de població del país.

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat de desplegar l’exèrcit per a sufocar les manifestacions, que ha qualificat “d'actes de terrorisme domèstic”. Mentrestant, en l'exterior de la Casa Blanca la policia militar ha carregat contra els centenars de manifestants congregats pacíficament. Minuts després, en una acte inesperat, el president ha anat a peu amb una xicoteta comitiva caminant fins a l'església de St. John, el soterrani de la qual es va cremar en les revoltes de diumenge, per a fotografiar-se a les portes del temple amb una bíblia a la mà.

El president nord-americà ha dit que desplegarà milers de soldats molt ben armats per a parar els disturbis originats durant les protestes contra la violència policial que va causar la mort de Floyd. A més, ha afegit que prendrà les mesures necessàries per a defendre la vida i la propietat de les persones que respecten la llei i ha instat els governadors a fer ús de la mà dura per a sufocar les protestes.

L'autòpsia contradiu la versió oficial

L'autòpsia encarregada per la família de Floyd conclou que l'home va morir d'asfíxia en el lloc de la detenció, una afirmació que contradiu la versió policial. Segons aquesta font, l'asfíxia va ser provocada per una compressió continuada del coll i l'esquena que van provocar una falta de reg sanguini al cervell i descriu com a “homicidi” la mort del ciutadà afroamericà.

També et pot interessar

stats