Protestes i enfrontaments a Nàpols pel toc de queda

Les xifres de contagis i les mesures restrictives van en augment als països europeus.

Protesta a Nàpols
Protesta a Nàpols / Efe

El coronavirus no dona treva als països europeus, on les xifres de contagi i les mesures restrictives van en augment. L'objectiu dels governs és frenar una segona onada i evitar la saturació hospitalària. En el cas d'Itàlia, on està vigent un toc de queda a les regions de Milà, Roma i Nàpols, s'han produït protestes per les mesures adoptades contra el coronavirus.

És el cas de la ciutat de Nàpols, on centenars de joves s'han enfrontat a la policia per a protestar per la mesura i les conseqüències econòmiques que podria tindre, i també com a reacció a l'anunci d'un possible nou confinament. El president regional, Vincenzo De Luca, ha afirmat que estan "a punt de la tragèdia", ja que Itàlia ha registrat 20.000 nous casos en les últimes 24 hores.

Les últimes dades que ha donat Alemanya marquen un nou rècord diari, de més de 14.700 contagis. El país ja ha superat les 10.000 persones mortes amb coronavirus. Les autoritats, entre elles la cancellera, Angela Merkel, insisteixen que la població ha de quedar-se a casa per tal de contindre els contagis. També Txèquia ha registrat un nou màxim de persones infectades en 24 hores: en total, 15.252 positius.

Junt amb Espanya, França és el país europeu que ha superat el milió de casos de Covid des que van començar els registres al principi de la pandèmia. A hores d'ara, França preveu confinaments locals després d'estendre el toc de queda nocturn a més de dos terços de la població francesa, és a dir, a 46 milions de persones.

A Portugal la situació també es complica i la sanitat pública ja té una "elevada pressió", ha informat la ministra de Sanitat portuguesa, Marta Temido. L'última xifra de morts en un dia, 31, representa la pitjor dada en sis mesos. El govern ha començat a alçar un hospital de campanya per a respondre a la situació creixent de contagis.

El govern de Bèlgica, per la seua part, ha suspés les operacions no urgents per a evitar el col·lapse per pacients amb coronavirus, davant dels 10.000 casos i les 500 hospitalitzacions diàries que està registrant el govern federal. Les últimes mesures anunciades inclouen el tancament de parcs d'atraccions, la limitació d'aforament per a actes culturals i religiosos i un límit del 20% d'assistència a les classes universitàries.

També et pot interessar

stats