Prop de mil milions d'animals morts a Austràlia a causa dels incendis

Les flames deixen almenys 27 persones mortes, milions de desplaçats i 50.000 quilòmetres quadrats de terrenys arrasats.

Animals prop de les flames a Austràlia

Austràlia s’enfronta als incendis més devastadors de la seua història recent amb conseqüències catastròfiques per a la fauna i flora. Prop de mil milions d'animals han mort a Austràlia des del setembre a causa de la voracitat de les flames, una sequera sense precedents i temperatures de rècord. Ha proporcionat la xifra Chris Dickman, professor de la Universitat de Sydney, que a més ha estimat que només a Nova Gal·les del Sud haurien mort uns 800 milions d’animals.

Dickman i l’equip que encapçala a la Universitat de Sidney han fet l’estimació basant-se en un estudi del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) de 2007 sobre l’impacte de la tala d’arbres en els animals. La xifra es refereix solament a les espècies d’una gran part dels mamífers, ocells i rèptils. 

Els incendis que ja han deixat almenys 27 persones mortes, milions de desplaçats i 50.000 quilòmetres quadrats de terrenys arrasats –una superfície comparable a la de Costa Rica– també suposen segons Dickman un “desastre sense precedents” des del punt de vista de la fauna. 

WIRES (Australian Wildlife Rescue Organisation), l’organització benèfica de rehabilitació de vida silvestre més gran d’Austràlia, ha llançat una campanya de recaptació de fons per a finançar els rescats al animats amenaçats per la ferocitat de les flames, la falta d’aigua i aliment. Segons l’organització, solament en desembre han atés més de 20.000 telefonades i han posat en marxa uns 3.300 rescats. 

Una de les aportacions més elevades a la causa de WIRES l’ha fet el sis voltes campió de la Formula 1, Lewis Hamilton, que ha destinat 500.000 dòlars al rescat d’animals a Austràlia. 

Respecte a l’evolució dels incendis que encara assolen el país, el primer ministre Scott Morrison ha advertit que les altes temperatures i els vents canviants creen condicions perilloses i deixen un escenari poc optimista. 

Per la seua banda, Daniel Andrews, el primer ministre de Victòria, un dels estats més afectats, ha advertit que “fins i tot amb pluja a Melbourne, fins i tot amb un pronòstic de millors condicions la setmana que ve, hi ha un llarg camí per recórrer en el que ha sigut un episodi d’incendis sense precedents”. 

També et pot interessar