Prop de 50 civils morts per un atac de milicians en el centre de Mali

Als civils els han assassinat en un poblat del centre de Mali, en un atac que la policia maliana atribueix a milícies donzo.

Imatge aèria d'una de les aldees típiques de Mali
Imatge aèria d'una de les aldees típiques de Mali / Ferdinand Reus

Segons fonts policials, la matança va ser en el poblat de Koumaga, regió de Mopti, en ple centre del país, i es converteix, a falta de confirmació oficial, en una de les matances més greus registrades a Mali. Les víctimes són adults, xiquets i ancians fulbes que estaven conreant els camps o pasturant els animals quan els va sorprendre un comando armat, format per caçadors tradicionals d'ètnia bambara, que els va assassinar fredament. L'exèrcit i la policia han enviat reforços des de totes les localitats de la contornada a la recerca del comando donzo (que en llengua bambara significa "caçadors").

Els conflictes interètnics pel control de la terra -entre agricultors, ramaders i caçadors- són cada vegada més sagnants en les regions del centre de Mali, i se superposen amb la violència jihadista dels nombrosos grups actius en el país i amb el secessionisme tuareg, que és estructural en l'estat de Mali.

El cicle de violència no ha impedit que l'estat haja convocat eleccions presidencials per al 29 de juliol, en què es presenta a la reelecció l'actual cap d'estat, Ibrahim Boubacar Keïta.

També et pot interessar

stats