La producció industrial xinesa cau un 13,5%, el descens més gran en 30 anys

La xifra està molt per davall de les previsions, que apuntaven un creixement de l’1,5% en els primers dos mesos de 2020.

Un home camina per les botigues del mercat d'electrònica de Shenzhen, a la Xina
Un home camina per les botigues del mercat d'electrònica de Shenzhen, a la Xina / Alex Plavevski

La producció industrial de la Xina s’ha desplomat un 13,5% en els primers dos mesos de 2020. És la pitjor caiguda en 30 anys, a causa de l’impacte de la pandèmia de coronavirus, segons ha informat aquest dilluns l’Oficina Nacional d’Estadística del país. Aquesta caiguda suposa un sever contrast amb les dades de desembre, on la producció industrial xinesa va augmentar un 6,9%.

La xifra està molt per davall de les previsions dels analistes, que apuntaven un creixement entorn de l’1,5% en aquest període. Les dades, segons la consultora britànica Capital Economics, “han sigut molt més febles del que es preveia i apunten una recessió més profunda que durant la crisi financera mundial” de 2008.

Aquesta consultora adverteix que mentre que les condicions a escala nacional “haurien de millorar a poc a poc en els pròxims mesos”, la creixent interrupció mundial derivada del coronavirus “retardarà el ritme de recuperació”.

D’altra banda, la producció manufacturera es va reduir un 15,7% en el mateix període, pel 6,5% que va caure la producció del sector miner.

Puja un 127% la venda de mascaretes

Entre els productes la manufactura dels quals sí que va créixer al gener i febrer hi ha les mascaretes (127,5%), els rellotges intel·ligents (119,7%), la carn congelada (13,5%) o els fideus instantanis (11,4%). Unes dades que donen una pista sobre la demanda motivada per l’aïllament com a mesura de prevenció contra la propagació del coronavirus.

També et pot interessar

stats