El Princesa d’Astúries de cooperació internacional premia la pedagogia revolucionària de la Khan Academy

El guardó és per al fundador, el nord-americà Salman Khan, per oferir material educatiu gratuït per internet a més de 60 milions d’usuaris.

Salman Khan (Nova Orleans, 1976) va posar en marxa la Khan Academy en 2008
Salman Khan (Nova Orleans, 1976) va posar en marxa la Khan Academy en 2008 / Khan Academy

El Premi Princesa d’Astúries de cooperació internacional ha sigut enguany per al matemàtic i enginyer nord-americà Salman Khan i la Khan Academy, la seua organització sense ànim de lucre que proporciona educació gratuïta a través d’internet amb vídeos explicatius de matèries com matemàtiques, ciència o història.

Salman Khan (Nova Orleans, 1976), de mare índia i pare bangladeshià, i llicenciat en Matemàtiques, Enginyeria i Ciències Informàtiques a l’Institut Tecnològic de Massachusetts, va posar en marxa l’acadèmia en 2008 per a oferir un aprenentatge personalitzat a través d’una tecnologia adaptable a cada alumne. En l’actualitat compta amb prop de 60 milions d’usuaris en 190 països.

Aquest guardó, al qual optaven 29 candidatures de quinze països, és el tercer que s’atorga dels huit premis que anualment concedeix la Fundació Princesa d’Astúries després del de les arts, que han concedit al dramaturg britànic Peter Brook, i el de comunicació i humanitats, al Museu del Prado.

També et pot interessar

stats