El príncep Enric i Meghan Markle ja són marit i muller

Els ha casat l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, en la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, als afores de Londres.

Els ara ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle
Els ara ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle / REUTERS

L'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, ha declarat marit i muller el príncep Enric, nét de la reina Isabel II, i l'actriu mericana Meghan Markle, en la capella de Sant Jordi del castell de Windsor, als afores de Londres.

Els nóvios han intercanviat els vots matrimonials i els anells davant una congregació de 600 persones, entre les quals hi havia membres de la família reial britànica i personalitats del món de l'espectacle.

Els prínceps Enric i Guillem van ser uns dels últims membres de la família reial a entrar en el temple religiós, abans que ho fera la reina Isabel II, de 92 anys, al costat del seu marit, el duc d'Edimburg, de 96 anys.

Meghan Markle va entrar sola en la capella acompanyada per deu xiquets que fan de dames d'honor i patges, entre ells el príncep Jordi i la princesa Carlota, fills dels ducs de Cambridge, fins que el príncep Carles, hereu al tron, la va agafar del braç per a acompanyar-la a l'altar.

L'arquebisbe de Canterbury ha casat els ara ducs de Sussex després d'un apassionat discurs sobre el poder de l'amor per a "ajudar i guarir", pronunciat per Michael Curri, primat de l'Església Episcopaliana d'Estats Units. 

Markle, de 36 anys, lluïa un elegant i sobri vestit blanc llarg subjectat per una tiara, que ha estat dissenyat per la britànica Clare Waight Keller, de la casa francesa Givenchy. El príncep Enric, sisé en la línia de successió a la corona, ha arribat a la capella vestit amb l'uniforme del regiment de cavalleria Blues & Royals de l'exèrcit britànic.

Pel que fa als anells, el de Markle ha estat dissenyat amb or de Gal·les per la joieria Cleve & Company, mentre que Enric porta una aliança de platí.

Markle ha arribat al temple en un antic Rolls-*Royce Phantom IV, que l'ha duta des de l'Hotel Clividen, situat prop de la ciutat de Windsor i on ha passat la nit amb sa mare, Doria Loyce Ragland.

També et pot interessar

stats