La primera vaga en 50 anys a Hong Kong

Aquest cap de setmana, 20 persones han sigut detingudes acusades d'actes violents durant les manifestacions per la democràcia a la Xina.

VÍDEO | La primera vaga en 50 anys a Hong Kong

Hong Kong viu aquest dilluns la primera vaga general de les últimes cinc dècades. Una jornada històrica que ja té conseqüències importants. Huit línies de metro estan tancades i s'han cancel·lat 230 vols, segons la premsa local. Els organitzadors esperen paralitzar una ciutat on viuen més de 7 milions de persones, a més de bloquejar bona part de l'aeroport de Hong Kong, un dels més transitats del món. La vaga comença després que aquest cap de setmana les forces de seguretat hagen detingut més de 20 persones acusades d'actes violents durant les manifestacions en demanda de democràcia i contra l'autoritarisme de la Xina.

Tot va començar fa uns mesos en contra d'un projecte de llei que, si s'aprovara, permetria extradir un ciutadà de Hong Kong per a ser jutjat a la Xina. Des de llavors, les mobilitzacions ciutadanes no han parat per a demanar la retirada total del projecte de llei.

També et pot interessar

stats