Primera mort per Covid-19 a Itàlia

De moment, hi ha una vintena de persones contagiades i unes 50.000 aïllades.

Primera mort per Covid-19 a Itàlia
Primera mort per Covid-19 a Itàlia

S'ha produït la primera mort a Itàlia, i segona a Europa, per Covid-19 després que ahir les autoritats del país confirmaren que hi havia una vintena de persones contagiades.

El mort era un dels dos contagiats a la regió del Vèneto (al nord-est del país) i ha mort durant la nit de divendres a l'hospital de Monselice.

A banda de la vintena de persones contagiades, n'hi ha 250 en observació, la majoria professionals de la sanitat que han estat en contacte amb les persones contagiades.

Suposadament, el pacient zero d'aquest brot de Covid-19 a Itàlia ha sigut un home de 38 anys de Codogno, a uns 60 quilòmetres al sud-est de Milà. Les autoritats pensen que podria haver contret el virus havent sopat amb un amic que havia tornat de la Xina, però que ha donat negatiu en les proves.

Les autoritats de la Llombardia han demanat als residents de deu municipis, als quals ara se'n sumaran alguns del Vèneto, que no isquen de casa i s'ha decretat el tancament de col·legis, restaurants, negocis i instal·lacions esportives com a mesura de precaució. Unes 50.000 persones estaran aïllades.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha descartat de moment suspendre l'Acord de Schengen, de lliure circulació de persones, tot i que afirma que el país està preparat per a "adoptar qualsevol mesura que protegisca la salut dels ciutadans".

Les autoritats sanitàries de la Xina han actualitzat aquest divendres que ja hi ha 2.236 morts i 75.465 contagis per la pneumònia Covid-19.

També et pot interessar

stats