Prigojin, soterrat a porta tancada a Sant Petersburg

El soterrament ha tingut lloc envoltat de secretisme, sense informar-ne els periodistes i sense la presència del president rus, Vladímir Putin

UKRAINE-CRISIS/PRIGOZHIN-CEMETERY
Agents de les forces de l'orde custodien una zona pròxima a la tomba de Ievgueni Prigojin al cementiri de Porokhovskoie de Sant Petersburg / Stringer (Reuters)

El líder del grup de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, ha sigut soterrat aquest dimarts a Sant Petersburg, la seua ciutat natal, envoltat d'un gran secretisme, sense la presència del president rus Vladímir Putin i sense informar-ne els periodistes del cementeri on el soterrarien. Prigojin va morir el 23 d'agost en un accident aeri.

"L'últim adeu a Ievgueni Víktorovitx va tindre lloc a porta tancada. Els que vulguen acomiadar-se d'ell poden visitar-lo al cementeri de Porokhovskoie", ha indicat el seu equip en un comunicat publicat en Telegram. Al llarg de la jornada, la premsa havia escrit sobre la possibilitat de soterrar el cap de Wagner almenys en altres tres cementeris de Sant Petersburg.

El Kremlin ha confirmat que el president de Rússia, Vladímir Putin, no acudiria al funeral de Prigojin, que va protagonitzar el juny passat una rebel·lió armada contra la cúpula militar russa, que va resultar frustrada. "L'assistència del president no està prevista", va comunicar el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov, que va insistir que de tot el que és relatiu a les exèquies de Prigojin s'encarrega la seua família.

El Comité d'Investigació de Rússia va confirmar diumenge que van identificar el cadàver del líder de Wagner, així com dels altres nou morts en el sinistre de l'avió. De moment les investigacions no han revelat les causes de l'accident. S'estudia la possibilitats d'una explosió a bord, una fallada tècnica o fins i tot un error del pilot.

El Kremlin ha rebutjat de manera rotunda les acusacions de l'oposició i les declaracions de polítics occidentals que asseguren que Putin podria estar darrere del sinistre de l'avió de Prigojin.

També et pot interessar

stats