Presó preventiva per a l'exdirector de campanya de Trump

La fiscalia de Nova York demana el processament del president dels Estats Units per utilitzar una fundació benèfica per a finançar la campanya electoral.

Paul Manafort arriba al tribunal per a prestar declaració
Paul Manafort arriba al tribunal per a prestar declaració

Una jutgessa federal de Nova York ha ordenat l'ingrés en presó preventiva de Paul Manafort, exdirector de campanya del president dels Estats Units, Donald Trump. Manafort haurà d'esperar a la presó el juí per dos casos relacions amb la investigació de l'anomenat "Russiagate". 

El fiscal especial del cas, Robert Mueller, va acusar la setmana passada Manafort d'obstrucció a la justícia per contactar amb testimonis d'aquesta causa sobre la suposada implicació de Rússia en la campanya electoral nord-americana de 2016. 

L'excap de campanya de Trump es va declarar divendres no culpable dels dos últims càrrecs que li imputen: conspiració per a obstruir la justícia i dificultar-ne les investigacions. 

La fiscalia de Nova York acusa Trump

La Fundació Trump, una organització sense ànim de lucre, va servir per a recaptar fons que s'utilitzaren de forma il·legal per a finançar la campanya electoral del president dels Estats Units. A més, els diners també van servir per a pagar despeses personals i per a fer promoció dels seus negocis. Això és el que diu una demanda que ha presentat la fiscalia de Nova York. 

Segons la investigació de la fiscal Barbara D. Underwood, la fundació ha actuat durant més d'una dècada amb una violació sistemàtica i persistent de lleis estatals i federals. A més de Trump, entre els acusats hi ha els seus fills Donald Jr., Ivanka i Eric com a directors de la fundació.

La demanda de la fiscalia, presentada en un tribunal de Manhattan, demana que es dissolga la fundació i que es tornen 2,8 milions de dòlars. També, que es prohibisca temporalment la participació en organitzacions sense ànim de lucre a Trump i els tres fills que exercien com a directors de la fundació.

Segons l'acusació, la Fundació Trump va recaptar aquests diners durant un esdeveniment televisat en favor dels veterans de l'exèrcit durant les primàries republicanes de 2016. 

Posteriorment, es va distribuir entre diversos comités de suport a Trump en les eleccions presidencials. Els diners de la fundació també es van fer servir per a pagar despeses legals, promocionar els hotels i altres negocis del magnat i compres d'articles personals.

També et pot interessar

stats