Presó per als violadors i assassins d’una xiqueta a l’Índia

Es tracta d’una fita en la lluita contra els crims sexuals contra menors al país asiàtic.

VÍDEO | Presó per als violadors i assassins d’una xiqueta a l’Índia

Els tres acusats principals per la violació en grup i assassinat l’any passat d’una xiqueta de 8 anys a l’Índia acabaran a la presó, una fita en la lluita contra els crims sexuals contra menors. El fet demostra que, malgrat que es fa justícia, encara hi ha un greu dèficit en el tractament dels drets humans al país asiàtic.

La xiqueta va ser sedada, violada durant dies, assassinada i es van abandonar el cos en un bosc. Aquest fet, que va ocórrer en la comunitat musulmana de Jammu i Caixmir (nord de l’Índia) va causar importants protestes al país i va portar al govern a aprovar la pena de mort per als violadors de menors de 12 anys.

Quasi any i mig després, un tribunal ha condemnat a perpetuïtat els tres acusats principals. Tres persones més, dues d’elles policies que van destruir proves i van acceptar suborns per a encobrir els autors, ja han sigut sentenciades a cinc anys de presó, mentre que un seté acusat ha sigut absolt i un altre serà jutjat en un procés separat per ser menor d’edat.

La realitat és que els delictes sexuals contra menors no han deixat d’augmentar en els últims anys. D’acord amb les últimes dades de l’Agència Nacional de Registre de Delictes, el nombre de delictes contra xiquets s’ha duplicat al país entre 2013 i 2016, i ha passat de 58.224 a 106.958, i de les 38.947 violacions registrades el 2016, en 19.765 les víctimes eren menors.

També et pot interessar

stats