El president de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, dimiteix per haver fet comentaris sexistes

Va assegurar que si "s'augmenta el nombre de dones en la junta, no s'acabaria mai".

L'expresident del comité organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori
L'expresident del comité organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori / Yoshikazu Tsuno (Efe)

El president del comité organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, el japonés Yoshiro Mori, ha anunciat la seua dimissió a causa d'uns comentaris sexistes que va fer la setmana passada durant una reunió de la cúpula de l'organisme.

"Les meues declaracions inapropiades han causat molt de caos", ha admés Mori, que ha expressat les seues "profundes disculpes" al comité organitzador i a la societat en conjunt, com ja va fer la setmana passada després d'eixir a la llum els seus comentaris sexistes realitzats dimecres passat.

Mori va afirmar: "Si s’augmenta el nombre de dones en la junta, hem de regular el torn de paraula d'alguna manera o, si no, no acabarem mai". Es referia a una reunió en què es discutia l'augment del nombre de dones membres del vint per cent al quaranta.

Aquestes paraules van desencadenar una allau de crítiques procedents de diversos sectors del món de la política i de l'esport que consideraven que les consideraven contràries als principis olímpics.

Ara la cúpula es reunirà una altra vegada aquest divendres per a designar el successor de Mori, càrrec per al qual sonen candidats com l'actual responsable de la Vila Olímpica de Tòquio, Saburo Kawabuchi, o la ministra a càrrec dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto.

També et pot interessar

stats