El president de Mèxic demana al rei d'Espanya una disculpa pels abusos de la conquesta

El govern espanyol ha rebutjat la petició de López Obrador "amb tota fermesa".

El presidente de Mèxic en roda de premsa en el Palau Nacional. José Méndez (Efe)
El presidente de Mèxic en roda de premsa en el Palau Nacional. José Méndez (Efe)

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, ha dit aquest dilluns que ha demanat per carta al rei d'Espanya Felip VI i al papa Francesc que es disculpen pels abusos comesos pels espanyols durant la conquesta de l'actual Mèxic.

"He enviat una carta al rei d'Espanya i una altra al papa perquè es faça un relat de greuges i es demane perdó als pobles originaris per les violacions al que ara es coneix com a drets humans", ha dit a través d'un vídeo publicat a les xarxes socials.

López Obrador es troba a l'estat sud-oriental de Tabasco per a commemorar els 500 anys de la batalla de Centla, en la qual els indígenes maies chontales van ser derrotats per les tropes d'Hernán Cortés.

El govern espanyol rebutja la carta

El govern d'Espanya lamenta profundament que s'haja fet pública la carta que López Obrador va dirigir al rei, el contingut de la qual rebutgen "amb tota fermesa". "L'arribada, fa cinc-cents anys, dels espanyols a les actuals terres mexicanes no pot jutjar-se a la llum de consideracions contemporànies", assenyala.

Així mateix, l'executiu "reitera la seua disposició per a treballar conjuntament amb el govern de Mèxic i continuar construint el marc apropiat per a intensificar les relacions d'amistat i cooperació existents entre els dos països".

També et pot interessar

stats