El president de l'Equador trasllada la seu del govern a Guayaquil, assetjat per les protestes massives d'indígenes

Els carrers del centre de Quito han tornat a convertir-se en un camp de batalla entre manifestants de diversos grups i la Policia.

El president de l'Equador trasllada la seu del govern a Guayaquil, assetjat per les protestes massives d'indígenes

Els enfrontaments dels últims dies a l'Equador s'han agreujat les últimes hores amb l'arribada de milers de manifestants indígenes a Quito. Aquesta allau de protestes ha provocat que s'evacue el Palau Presidencial i que es trasllade la seu del govern a Guayaquil. 

Els carrers del centre històric tornaren a convertir-se dilluns en un camp de batalla entre manifestants de diversos grups i la Policia. Els actes vandàlics s’hi han multiplicat. Hi ha hagut pneumàtics cremats, llançament de pedres i de còctels Molotov, i s'ha destruït mobiliari públic de forma massiva. Els manifestants han aconseguit, fins i tot, capturar un vehicle blindat en una carretera del sud de Quito i li han botat foc.

El president equatorià, Lenín Moreno, ha culpat dels disturbis l'antecessor en el càrrec, Rafael Correa. L'ha acusat d'estar darrere de les revoltes i d'intent de colp d'estat.

Les mobilitzacions, que van començar com una protesta per la pujada del preu dels combustibles, han donat pas a una revolta de les poblacions indígenes. L'onada de violència es produeix en un moment de tensió màxima en què s'ha decretat l'estat d'excepció.

També et pot interessar