Presenten la primera demanda col·lectiva a Alemanya contra Volkswagen per manipulació de gasos

Associacions de protecció al consumidor demanen que la Justícia dictamine si els afectats tenen dret a una indemnització.

El president de la Confederació d'Associacions de Consumidors, Klaus Müller
El president de la Confederació d'Associacions de Consumidors, Klaus Müller / EFE

Associacions de protecció al consumidor han presentat a Alemanya la primera demanda col·lectiva contra el fabricant automobilístic Volkswagen per manipulació de gasos, en què demanen que la Justícia dictamine si els afectats tenen dret a una indemnització.

El club d'automobilistes alemany ADAC ha explicat que “en el marc de la demanda contra Volkswagen ha de determinar-se si el fabricant deu per principi una compensació pels danys i perjudicis causats per la manipulació del programari dels motors dièsel dels seus vehicles”.

"Volkswagen ha enganyat i deu una compensació per danys i perjudicis als consumidors afectats", va dir, per la seua banda, el president de la Confederació d'Associacions de Consumidors, Klaus Müller, en comentar la demanda presentada davant l'Audiència Territorial de Brunsvic.

ADAC ha recordat que aquest procés no resoldrà el pagament d'una indemnització per a cadascun dels afectats, sinó que la resolució tindrà una naturalesa "declaratòria".

Es poden sumar a la demanda els compradors de vehicles de les marques Volkswagen, Audi, Seat i Skoda amb motors dièsel del tipus EA 189 d'1,2, 1,6 i 2,0 litres, uns models que van ser equipats amb un dispositiu de desconnexió il·legal.

També et pot interessar

stats