PP i Ciutadans demanen al govern espanyol que reconega Guaidó com a president de Veneçuela

Per la seua banda, Borrell incideix en la importància de "preservar la unitat d'acció" de la UE.

Guaidó saluda a ciutadans després d'autoproclamar-se president de Veneçuela. Miguel Gutiérrez (Efe)
Guaidó saluda a ciutadans després d'autoproclamar-se president de Veneçuela. Miguel Gutiérrez (Efe)

Els líders del Partit Popular i Ciutadans han demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que reconega al president del parlament veneçolà, Juan Guaidó, com a “president legítim de Veneçuela”, tal com han fet ja altres països com els Estats Units, el Canadà, el Brasil, Colòmbia o Xile. 

Pel que fa al líder de PP, Pablo Casado, ha exigit a Sánchez que, en lloc d’anar a Cuba per a “acontentar a un dictador”, lidere la posició de la UE i reconega a Guaidó com el nou mandatari veneçolà.

En aquest sentit, Casado ha insistit que el govern espanyol no pot romandre callat ni mantindre aquesta actitud "vergonyosa".

Quant al líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha recorregut al seu perfil de Twitter per pronunciar-se sobre Veneçuela. Rivera demana a l’executiu espanyol que se sume als reconeixements de la resta de països perquè "s'òbriga pas una transició democràtica que retorne la llibertat i la veu als veneçolans". 

Borrell demana "preservar la unitat d'acció" de la UE 

Per la seua banda, el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha incidit en la importància de "preservar la unitat d'acció" de la Unió Europea, motiu pel qual ha demanat un "debat ràpid" de tots els ministres d'Exteriors.

EU rebutja el "colp d'estat" a Veneçuela 

Esquerra Unida ha rebutjat el "colp d'estat" liderat, al seu judici, pel president del parlament veneçolà, Juan Guaidó, "amb el suport dels Estats Units". En un missatge en xarxes socials, la coalició liderada per Alberto Garzón ha expressat el seu suport al "poble sobirà" de Veneçuela i al "legítim govern" de Nicolás Maduro.

També et pot interessar