Possibles indicis de vida a Venus després de trobar gas fosfà a l’atmosfera

El descobriment no implica necessàriament una evidència robusta.

Aquesta impressió artística representa el planeta Venus, on els científics han confirmat la detecció de molècules de fosfina

El descobriment de gas fosfà a l'atmosfera de Venus indica que este planeta té el potencial d'albergar o d’haver albergat vida, segons un estudi publicat aquest dilluns en la revista Nature Astronomy.

Per a l'equip de la Universitat de Cardiff, que està a càrrec de la investigació, després de realitzar comprovacions durant tres anys, l'única explicació que ha trobat per a donar sentit a la quantitat de fosfina localitzada a Venus és que s'hi hagen produït processos geològics o químics desconeguts o que la fabriquen microorganismes, com passa a la Terra.

No obstant això, adverteixen que el descobriment no implica necessàriament una evidència robusta de vida al planeta.

El descobriment astronòmic revela que els núvols alts de Venus contenen fosfina, un gas que a la Terra solament es produeix a nivell industrial o per microbis que prosperen en entorns lliures d'oxigen.

Els astrònoms han especulat durant dècades que els núvols alts en Venus podrien oferir una llar per als microbis, que suren lliures de la superfície abrasadora, però que encara necessiten tolerar una acidesa molt alta.

També et pot interessar

stats