El positiu de Macron obliga a Pedro Sánchez a "suspendre tota la seua activitat"

Els dos presidents van estar reunits a París després de la reunió de l'OCDE el passat dilluns 14.

Emmanuel Macron i Pedro Sánchez aquest dimecres en l'Elisi
Emmanuel Macron i Pedro Sánchez aquest dimecres en l'Elisi / Reuters

El president francés, Emmanuel Macron, ha donat positiu per coronavirus aquest dijous i estarà set dies aïllat, encara que mantindrà les seues activitats a distància, segons ha indicat el Palau de l'Elisi.

El cap de l'estat es va sotmetre a un test PCR quan va notar els primers símptomes, ha assenyalat el gabinet de la Presidència francesa en un comunicat. "Segons les consignes sanitàries en vigor, aplicables a tots, el president s'aïllarà durant set dies. Continuarà treballant per a realitzar les seues activitats a distància", s'ha indicat.

Pedro Sánchez suspendrà tota la seua activitat

Després de conéixer-se la informació facilitada per l'Elisi, Moncloa ha anunciat en un comunicat que el president del govern, Pedro Sánchez, "suspendrà tota la seua activitat programada per als pròxims dies en compliment dels protocols sanitaris". L'acte més immediat era l'assistència, al costat del rei, a la inauguració de l'exposició sobre Manuel Azaña a la Biblioteca Nacional, previst aquest dijous a les 12:00 hores.

El president Sánchez ha informat el rei que complirà quarantena fins al dijous 24 de desembre, data en la qual hauran transcorregut deu dies des de la seua trobada amb el president Macron a París.

Segons informa el comunicat, el president Sánchez "se sotmetrà a una prova diagnòstica immediatament per a saber la seua situació i decidir, en funció dels resultats, sobre la seua agenda dels pròxims dies".

També et pot interessar

stats