Posar en dubte el relat de les víctimes, l’estratègia de la defensa de Weinstein

La Fiscalia ha presentat Weinstein com un “monstre depredador”, argumentant que va manipular sis dones per a forçar-les.

El productor cinematogràfic Harvey Weinstein abandona la sala on el jutgen, acompanyat dels seus advocats
El productor cinematogràfic Harvey Weinstein abandona la sala on el jutgen, acompanyat dels seus advocats / Reuters

Els advocats de Harvey Weinstein han evidenciat quina serà l’estratègia de la defensa en el juí contra el famós productor de Hollywood a Nova York, on un jurat format per cinc dones i set homes el jutgen per cinc delictes sexuals.

El lletrat Damon Cheronis ha mostrat a la Fiscalia diverses comunicacions personals de dos de les denunciants: l’ajudant de producció Mimi Haleyi, que acusa Weinstein d’obligar-la a mantindre sexe oral amb ell i l’actriu debutant Jessica Mann, que el va denunciar per violació.

En els missatges poden llegir-se frases com ara “T’estime”, “Espere que estigues bé. Pau i amor”, o “T’estime, sempre ho faig, però odie sentir-me com una ‘booty call’” (algú a qui es crida de nit quan es vol sexe). Per al lletrat, aquests escrits desmunten la versió de “Weinstein el depredador” i constitueixen proves que hi va haver “relacions consensuades” entre el productor i les denunciants.

La Fiscalia el presenta com un “monstre depredador”

De fet, la Fiscalia de l’estat de Nova York ha presentat Weinstein com un “monstre depredador”, argumentant que va manipular sis dones per a forçar-les.

La fiscal assistent Meghan Hast ha assenyalat que Weinstein seguia un patró de comportament en què posava a prova les joves per a aprofitar-se d’elles. A més, al·ludint al “consentiment” que al·lega el productor, ha recordat que quan aquest es dona, “no és necessari enganyar” per a tindre relacions sexuals.

D’altra banda, l’advocada de Mimi Haleyi, Gloria Allred, ha assegurat que “és un mite que una comunicació continuada amb l’agressor signifique que no ocorreguera l’agressió”, ha declarat. Allred, que ha defés víctimes de violació durant 44 anys, assegura que cal posar en context aquests missatges i això és el que faran els pròxims dies les denunciants i la psiquiatra citada per la Fiscalia.

Més de 80 dones han fet acusacions contra Weinstein i s’espera que moltes d’elles declaren en el juí per donar suport a les denunciants.

També et pot interessar

stats