Portugal tanca la frontera amb Espanya dues setmanes a partir de divendres

Aquest dijous ha notificat 16.432 positius i 303 morts per coronavirus en l’últim dia.

Traslladen pacients de l'Hospital Amadora Sintra a l'Hospital Luz de Lisboa
Traslladen pacients de l'Hospital Amadora Sintra a l'Hospital Luz de Lisboa / Efe

El govern de Portugal ha anunciat que tancarà la frontera amb Espanya aquest divendres i durant un termini inicial de dues setmanes, en un intent de contindre l'expansió de la pandèmia, que ha arribat a nivells sense precedents en ambdós països. És una de les mesures que aquest dijous ha aprovat el Parlament portugués, dins d'un nou estat d'emergència, que permet tancar fronteres i contractar professionals sanitaris estrangers i jubilats.

El primer ministre portugués, António Costa, ha admés que la situació està "molt malament" pel creixement "exponencial" dels contagis en la tercera onada, que també ha deixat "un nombre dramàtic" de defuncions.

La Direcció General de Salut ha notificat aquest dijous nous màxims de casos i morts per la pandèmia, amb 16.432 positius i 303 morts en les últimes 24 hores.

La situació del país és crítica, amb els hospitals saturats, la majoria de les unitats de cures intensives per damunt del 90% i amb un dèficit molt important de professionals sanitaris. Per fer front a aquest panorama i alleujar la situació dels centres sanitaris, estudien traslladar pacients ingressats a altres països d’Europa.

Portugal, amb vora 10 milions d'habitants, acumula des de març 11.305 morts i 668.951 positius per coronavirus, i la corba continua disparada en aquesta tercera onada.

També et pot interessar