Portugal recupera el toc de queda i el tancament perimetral pel repunt dels contagis

Implantarà el toc de queda en les regions amb més incidència, com les de Porto i Lisboa, i prohibirà les entrades i eixides als municipis de l'àrea metropolitana de la capital els caps de setmana

Una vianant amb mascareta creua el carrer a Lisboa
Una vianant amb mascareta creua el carrer a Lisboa / Pedro Nunes (Reuters)

Portugal fa un nou pas arrere en la desescalada i recupera el toc de queda nocturn. El govern lusità el tornarà a activar des d'aquest dissabte, entre les 23 h i les cinc del matí, per a frenar l'avanç del coronavirus en 45 departaments, entre els quals hi ha Lisboa i Porto. En aquestes regions, les de major incidència, el teletreball torna a ser obligatori i els espectacles culturals tancaran a les 22:30 hores.

A l'àrea metropolitana de Lisboa, una de les 19 regions del país que estan en risc molt elevat (més de 240 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies), l'executiu portugués tornarà a implantar el tancament perimetral els caps de setmana. La decisió afecta 18 municipis, com la capital o els turístics Sintra i Cascais, i estarà vigent des de les 15 hores del divendres fins a les 06 hores del dilluns.

En aquestes 19 àrees de més incidència, les cafeteries i restaurants tancaran a les 15:30 hores els caps de setmana i festius.

La relaxació de les mesures, les festes, la gran transmissió de la variant delta, el turisme estranger i els esdeveniments futbolístics han afavorit l'expansió del virus l'últim mes i mig a Portugal, motiu pel qual la situació s'ha complicat, de manera especial, en l'àrea metropolitana de Lisboa.

L'Algarve, la regió més turística del sud del país, continua augmentant la incidència, motivada, sobretot, pels casos importats per turistes estrangers i les festes.

Des que va esclatar la pandèmia, Portugal ha notificat 882.006 contagis i 17.101 defuncions. El nombre d'hospitalitzats continua lleugerament a l'alça aquests dies, amb 509 ingressats (cinc més que ahir), dels quals 113 (set menys) estan en vigilància intensiva.

La vacuna ha reduït dràsticament la mortalitat respecte dels registres de la tercera onada. El país ha vacunat ja amb la dosi completa 3.158.425 persones, el 32,2% de la població, i té 2.254.615 persones més amb una dosi.

També et pot interessar

stats