Portugal obligarà al teletreball i tancarà les discoteques una setmana després de Nadal

El país recupera els tests per accedir als establiments i endureix les restriccions

El primer ministre portugués, Antonio Costa, explica les mesures
El primer ministre portugués, António Costa, explica les mesures / EFE/EPA/MANUEL DE ALMEIDA
25 de novembre 2021 - 21:18

Portugal ha aprovat aquest dijous un paquet de mesures per a contindre la cinquena onada. Entre altres qüestions ha recuperat l’ús del certificat digital i dels tests negatius per a accedir a determinats serveis i establiments.

Serà obligatori en restaurants, allotjaments turístics, actes amb seient marcat i gimnasos, mentre que per a visitar residències, hospitals, accedir a grans celebracions o recintes esportius, discoteques i bars demanaran un test negatiu, també a vacunats. El mateix ocorre amb les entrades al país per via aèria: ja no será suficient el certificat de vacunació: s’exigirà, a més, un test negatiu.

L’executiu també ha anunciat “una setmana de contenció de contagis” després de les festes de Nadal. Així, del 2 al 9 de gener serà obligatori teletreballar i tancaran les discoteques.

Portugal registra des de fa mes i mig una pujada dels contagis i de les hospitalitzacions, en màxims de diversos mesos. Això ha portat el govern a decretar des de l'1 de desembre l'estat de calamitat –un escaló per davall del d'emergència– per a poder prendre mesures més restrictives.

També et pot interessar

stats