Portugal imposa noves restriccions a la regió de Lisboa per a evitar més contagis

Corea del Sud admet una segona onada de contagis, mentre se superen els nou milions de casos a tot el món.

Un cambrer espera clients en un restaurant de Lisboa
Un cambrer espera clients en un restaurant de Lisboa / Rafael Marchante (Efe)

Tot i que Espanya ja ha estrenat la ‘nova normalitat’ i sembla que el virus va remetent, les dades a nivell mundial fan pensar tot el contrari. De fet, aquest dilluns s’ha batut un nou rècord diari de contagis de coronavirus al món amb més de 183.000 casos, amb Amèrica com a principal focus actiu. No obstant això, Europa no s'escapa encara de la Covid-19 i alguns països estan vivint rebrots. És el cas de Portugal, que davant un repunt de positius i l'alarma creada per la proliferació de festes il·legals amb centenars de joves, ha imposat noves restriccions a Lisboa i diversos municipis del cinturó metropolità.

La regió de Lisboa i la Vall del Tajo concentren almenys dos terços dels nous contagis diaris de tot el país, especialment els municipis de Lisboa, Sintra, Odivelas, Amadora i Loures, que apleguen 1,4 milions d'habitants. Així, en aquestes localitats s'imposa a partir de la pròxima mitjanit la prohibició de reunions de més de 10 persones, els comerços hauran de tancar a les 20:00 hores -excepte restaurants, que podran donar sopars-, se suspén també la venda de begudes a les àrees de servei per a evitar botellots a la via pública i s'exigirà un major control de les mesures de seguretat als centres comercials.

El govern ja ha anunciat un reforç de la vigilància policial per a assegurar el compliment d'aquestes directrius i evitar les improvisades festes, que s'han multiplicat en diferents punts del país durant el cap de setmana. Portugal, que va tindre un bon inici en el control de la pandèmia, suma 1.534 morts i 39.400 contagis.

Segona onada de contagis a Corea del Sud

D'altra banda, les autoritats sanitàries de Corea del Sud han admés que el país està travessant una segona onada de contagis del coronavirus després de registrar un augment dels casos. Fins al moment, el govern havia assegurat que l'augment d'infeccions es devia al fet que la primera onada "no havia acabat realment". La pandèmia ha deixat de moment 12.438 casos de coronavirus i 280 morts al país.

Pel que fa a les xifres globals, el coronavirus deixa ja més de nou milions de positius a tot el món. Els Estats Units, el Brasil, Rússia i l’Índia acumulen pràcticament la meitat de tots els casos.

Sud-àfrica, primer país africà a superar els 100.000 contagis

Així mateix, Sud-àfrica s'ha convertit en el primer país del continent a superar la barrera dels 100.000 contagis, només un dia després que Àfrica superara els 300.000 casos relacionats amb la pandèmia. Els positius s'han doblat en les últimes setmanes i fins al dilluns es comptabilitzaven al país 101.590 casos i 1.991 víctimes mortals.

També et pot interessar

stats