Portugal, amb els hospitals al límit, prepara el confinament domiciliari

El país, amb el doble d'habitants que la Comunitat Valenciana, té 558 pacients en les UCI.

Treballadors de l'hospital Santa Maria de Lisboa esperen a rebre la vacuna
Treballadors de l'hospital Santa Maria de Lisboa esperen a rebre la vacuna / Reuters

Els hospitals de Portugal estan al límit després de produir-se en les últimes hores un fort increment d'ingressos de pacients Covid, per la qual cosa les autoritats consideren que aquesta setmana és clau per a decidir si hi haurà un nou confinament general.

Metges i infermers tornen a veure's sobrepassats per l'augment d'hospitalitzats, que aquest diumenge va registrar el major pic des d'abril, amb 215 nous pacients Covid ingressats. En total hi ha 3.770 persones en hospitals, de les quals 558 estan en vigilància intensiva, i les xifres també ací pugen amb rapidesa.

La situació és tan greu que alguns pacients han hagut de ser traslladats a altres regions per la impossibilitat de diversos centres d'admetre més ingressos, un escenari al qual s'afig l'onada de fred que manté en alerta groga el territori continental de Portugal fins al dimecres.

En aquest context, el govern ultima preparatius per a aprovar un confinament general de 15 dies aquesta setmana, previsiblement a partir de dijous, amb el qual el país tornarà a la situació que va haver-hi a l'abril i part de maig.

Aquesta mesura suposaria el tancament del comerç no alimentari, els serveis i la restauració, que només podrà servir menjar per a portar o fer lliuraments a domicili. La indústria i la construcció civil es mantindran en funcionament, així com les escoles, ja que l'executiu considera que no és necessari pertorbar l'any lectiu.

Les mesures definitives seran anunciades després de la reunió que està marcada per a aquest dimarts amb els especialistes per a analitzar la situació de la pandèmia després de les festes nadalenques.

Portugal està en estat d'emergència, el nivell d'alerta més greu, fins al 15 de gener, encara que serà prolongat almenys 15 dies més. Des que va començar la pandèmia, el país (amb deu milions d'habitants) suma 7.803 morts i 483.689 contagis.

També et pot interessar

stats